19 Temmuz 2013 Cuma

Tavuk Paçası Böreği


Malzemelerin çokluguna bakmayın son derece kolay bulunan malzemeler ve yapılırken, fazla vakit harcamanız da gerekmez.

Tarifin Malzemeleri

3 Adet Yufka
1 Adet Tavuk Göğsü
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
2 Su bardağı Tavuk Suyu
2 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Un
3 Yemek Kaşığı Yoğurt
2 Yemek Kaşığı Sirke
3-4 Diş Sarımsak

1 Yemek Kaşığı Tereyağ
3 Su bardağı Tavuk Suyu
1 Miktar Tuz
1 Miktar Karabiber
Tarifin Hazırlanış

Tarifin Hazırlanışı

Tavuk göğsünü 5,5 su bardağı sıcak su ilavesi ile haşlayalım Haşlanmış tavuk göğsünü kemiklerinden ayırıp küçük doğrayarak tuz ve karabiber ekleyip karıştıralım Tavuk suyunu tel süzgeçten geçirip bekletelim  Bir yufkayı serip üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürelim Yufkayı artı (+) şeklinde keserek 4 eşit üçgen parça elde edelim Yufkaların geniş kenarlarına tavuklu harcı koyup rulo yaparak saralım Ruloların bir ucu sabit kalacak şekilde kendi etrafında döndürerek yuvarlak bir şekil verip margarinle yağlanmış tepsiye dizelim Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp önceden ısıtılmış 220° ısılı fırında, böreklerin altı üstü pembeleşene dek pişirelim Bu arada sosunu hazırlayalım Bu arada sosunu hazırlayalım  Tencereye unu, yoğurdu, dövülmüş sarımsakları ve tavuk suyunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak sos koyulaşana dek pişirelim Tuzu ekleyip sosu ateşten alalım   Börekleri fırından aldıktan sonra 2 su bardağı soğuk tavuk suyunu üzerlerine gezdirelim Börekleri  Soğuyan sosa sirke ilave edip karıştıralım Börekleri fırından alıp sosu üzerlerine dökelim  Tereyağını eritip kırmızıbiber ekleyerek böreklerin üzerine gezdirelim
Afiyet Olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...