16 Temmuz 2013 Salı

Narlı Dolama Güllaç

Malzemeler:


1 paket güllaç
İki buçuk litre süt
1 adet çubuk vanilya
3 adet nar
2 su bardağı ceviz fındık karışımı
1 kilo toz şeker



Yapılışı:


sütü,tozşekeri ve çizilmiş vanilya çubuğunu 1 kapta kaynatın.Kaynayan sütü ocaktan alıp,ılıması için kenarda
bekletin.sonrasında 1 adet güllacı tepsiya koyun,süt döküp ıslatın.Tekrar 1 adet güllaç koyup sütle ıslatın. Güllaçlar yarıya geldiğinde araya çok ince kıyılmış ceviz ve fındık karışımı koyun.Üzerine tekrar güllaç ve süt dökerek malzemeyi bitirin.Bir müdded soğumaya bırakın. Soğuyunca nar  tanelerini 1 uca koyun ve güllacı, kol böreği sarar gibi sarın.Ruloyu dilimleyin.bütünken sarmak zor olursa güllacı muska böreği yapacakmış gibi 4 parmak kalınlığında  dilimleyin. Her birine nar koyup ,sarın  servis yapın.
                                                               afiyet olsun
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...