14 Temmuz 2013 Pazar

Beğendi Çorbası

Malzemeler:

1 adet bostan patlıcanı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 çay bardağı süt
5 su bardağı su
5-6 dal maydanoz
tuz,karabiber


Yapılışı:


patlıcanı yıkayıp kabuklarıyla beraber küp doğrayın. Zeytinyağını  tencereye alıp doğradığınız patlıcanı5 dakika kavurun üzerine tereyağını ilave edin.eridikten sonrada unu ekleyin.Unun rengi dönene kadar sürekli karıştırın süt,su,karabiber tuzda ekleyin. Çorbayı 10 dakika kaynatıp ocaktan alın.dilediğiniz şekilde servis yapın. Nailenin notu:çorbanın üzerine servis sırasında kavrulmuş kıymada ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...