19 Temmuz 2013 Cuma

Bişi

Bildiğim kadarıyla ege bölgesinde yaygın oluyor pişi. Ama sıcakken çıtır çıtır oluyor ve peynir, çay ile harike gidiyor :)

Malzemeler

 2 yumurta
 1.5 su bardağı un
 1 çay kaşığı tuz
 1 paket kuru maya(Dr.oetker )
 1/2 kahve fincanı ayçiçek yağı
 Kızartmak için bolca sıvı yağ




Tüm malzemeler yoğurularak hamur elde edilir.

Hamurun mayalanması-kabarması için hamurun üzeri örtülüp oda sıcaklığında bekletilir.

Yaklaşık yarım saat sonra hamurun hacmi iki katına çıkınca eller sıvı yağla yağlanıp hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp el ayasında yuvarlak yassı parçalar elde edilir.

Bunlar bol kızgın yağda arkalı önlü kızartılır. Pembe renkte kızarmaları için yüzleri yanmadan çevrilerek kızartmaya özen gösterilir.

Afiyet olsun.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...