19 Temmuz 2013 Cuma

Baharatlı Tavuk Kanatları

Malum et almak her ailenin harcı degil artık o yüzden tavuk eti biraz daha ekonomik oldugundan dolayı basit vede tat yönünden mükemmel bir tarif.


Malzemeler


  • 500 Gr. tavuk kanadı
  • ½ su bardağı zeytinyağ
  • 3 diş sarımsak
  • 4 çorba kaşığı ketçap
  • 1 adet limon
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • defne yaprağı
  • tuz,karabiber

Yapılışı

  1. Tavuk kanatlarını güzelce temizleyin. Üzerlerine z.yağ,limon suyu,ketçap,ezilmiş sarımsak ve baharatları ekleyip harmanlayın.Bir saat kadar buzdolabında karışımı bekletin.
  2. Fırını ve tepsiyi 200 derecede ısıtın.
  3. Tavukarı sıcak tepsiye dizip fırınlayın.Üzerleri kızarıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dk. pişirin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...