19 Temmuz 2013 Cuma

Sodalı Krep



Bol vitaminli çocuklarına ve sevdiklerinize vitamin deposu.

Malzemeler:
3 yumurta
1 soda
1.5 bardak süt
2 bardak un
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Yapılışı:
Yumurta, erimiş tereyağı, süt ve soda çırpılır. Üzerine elenmiş un eklenir, karıştırılır. Karışım kıvamının cıvık olması lazım. Koyu olursa süt ekleyebilirsiniz.



Tava çok az yağlanır  (1 çay kaşığı kadar) . İyice ısınınca, bir kepçe karışımdan dökülür. Elde çevrilerek karışım yayılır. Kepçenin tersiyle de şekil verilebilir ama şeklinin bozulmaması için tavayı çevirerek yaymak daha iyi oluyor. Resimdeki gibi göz göz olunca, krepi çevirebilirsiniz.



Çok kısık ateşte pişirince sertleşiyor, biraz harlı ateşte çabuk pişirmek lazım.  Afiyet Olsun...

Servis Önerisi:
Krep peynirli, zeytinli tuzlu içlerle tüketilebilir. Krema, çikolata sos, marmelat, bal, meyve  eşliğinde çok farklı tatlılar hazırlayabilirsiniz...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...