22 Mayıs 2013 Çarşamba

TATAR ÇORBASI

Malzemeler:

4 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı kuru nane
2 çorba kaşığı yoğurt
6 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Karabiber




Mantısı için:

1 su bardağı un
1 tane yumurta
Yeteri kadar su
100 gr kuzu kıyma
 2 çorba kaşığı rendelenmiş soğan
3-4 dal kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber



Yapılışı:

Çorbaya katacağınız mantıları hazırlamak için unu bir kaba alıp üzerine yumurta ve tuz ekleyin.Azar azar su ekleyerek kulak memesinden biraz sert bir hamur hazırlayın.Üzerini ıslak bir bezle örterek dinlenmeye bırakın.Bir kabda kıyma rendelenmiş soğan.kıyılmış maydanoz,tuz ve karabiberi karıştırıp iç hazcı hazırlayın.Hamuru iki bezeye ayırıp, merdane yardımı ile açın.Kıymalı harçtan küçük parçalar alarak aralıklı olarak hamurun üzerine koyun.Açtığımız diğer hamuru üzerine kapatıp küçük kareler şeklinde kesin hazırladığınız mantıları tuzlu suda haşlayın.Margarinin bir tencerede eritip unu ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun.Üzerine salça ve tavuk suyunu ilave edin.Naneyi,tuzu ve karabiberi ekleyin ve kaynamaya bırakın.Yoğurdu su ile açıp tencereye ekleyin.Son olarak mantıları ilave edip bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...