22 Mayıs 2013 Çarşamba

TARHANA ÇORBASI


Malzemeler:

5 çorba kaşığı tarhana
6 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı tere yağ
4-5 dilim ekmek 
Tuz






Yapılışı:

Tarhanayı 1 su bardağı soğuk su ile karıştırarak kaynatın.6 su bardağı et suyunu tencereye alıp orta hareketli ateş üzerine koyun.Ilınınca içine tarhanayı yavaş yavaş akıtıp topaklanmaması için kıvam alana kadar sürekli karıştırın.Tuzunu ayarlayın kaynayınca ataşten alın.Tavada 1 çorba kaşığı tereyağını eritin yağ kızınca küp küp kesilmiş ekmekleri içine atın ekmekler altın sarısı olana kadar kızartın daha sonra kızaran ekmekleri çorbanın içerisine atın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...