4 Mayıs 2013 Cumartesi

ÇELENK KEK

Malzemeler:

1 paket maya
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık süt
1 fincan toz şeker
1 tane margarin yağ
Yarım bardak limon kabuğu rendesi


İç malzemesi:

1 fincan toz şeker
Yarım margarin yağı
1 su bardağı kuru üzüm
2 fincan badem
Yarım bardak çikolata

Glazür  şekeri:

1 fincan pudra şekeri
1 çorba kaşığı süt

Yapılışı:


Un ile tuzu bir kaseye ekleyin,ortasını açım mayayı sütün içinde eritin ve unun ortasına dökün mayalı karışımın üzerini un ile örtüp 15 dk ılık bir yerde bekletin.Tereyağı şekeri ve limonu ilave edin.Hamuru 10dk iyiyice yoğurduktan sonra hafifçe yağlanmış bir kaseye koyun üzerinin örterek 15-20 dk ılık bir yerde bekletin.Sonra hamuru hafifçe yoğurup 40x50 cm bir dikdörtgen şekilde açın Fırça yardımı ile tereyağ sürün iç malzemesini üstüne serpin ve hafifçe kıvırıp rulo yapın.Ruloyu boylamasına ikiye kesip iki parçayı kesik kenarlar üste gelecek şekilde dikkatle birbiri üstüne bükün.Bükülmüş hamuru çelenk şeklinde yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin,üzerini örterek 20-30dk ılık bir yerde bekletin.Süt ile pudra şekerini karıştırarak glazür şekerini hazırlayın.Keki önceden ısıtılmış fırında  35-40 dk pişirin.Soğuduktan sonra glazür şekerini kekin üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...