30 Mayıs 2013 Perşembe

Patlıcanlı Börek


Malzemeler:

3 tane patlıcan
3 tane domates
6 tane sivri biber
1 tane soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı salça
2 tane yufka
125 gr margarin
1 çay bardağı su
Tuz
2 çorba kaşığı susam

Yapılışı:

Patlıcanları soyup küp doğrayın.Üzerine tuz serpip elinizle sıkın  bu şekilde acısını aldıktan sonra sudan geçirin.Domates,biber soğanı kıyın.Sıvı yağda patlıcan ile birlikte soteleyin.Tencereyi ocaktan almaya yakın salça ve tuz ekleyin küçük bir kapda margarini eritip üzerine suyu ekleyin yufkaları düz bir zemine yayın üzerine yağlı karışımdan sürün dört kenarı ortaya doğru katlayarak büyük bir kare elde edin daha sonra dörde bölün içerisine patlıcanlı harcı koyup bohça şeklinde katlayın diğer yufkaları aynı şekilde hazırlayın.Börekleri yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin üzerine kalan yağlı karışımdan sürün 5 dk bekletin ve susam serpip fırına verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...