4 Mayıs 2013 Cumartesi

İNCİR REÇELLİ ÇÖREK

Malzemeler:

1 tane yaş maya
5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yağ
1 su bardağı ılık süt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
20 adet incir reçeli tanesi
1 fincan pudra şekeri

Yapılışı:

Mayayı ılık sütün içinde eritin ve bütün malzemeleri ekleyerek yoğurun ve kulak memesi kıvamına gelince üzerini örtüp 40 dk bekletin.Hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve parçaları avuç içi büyüklüğünde açın ve içerilerine incir tanelerini koyup kenarlarından kapatın.Hamurların ek yerleri altına gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin üzerine yumurta sarısını sürün kabarması için bir süre  ılık bir yerde bekletin ve fırına verin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...