29 Mayıs 2013 Çarşamba

Kapalı Pidecik

Malzemeler:

1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tane yumurta
Aldığı kadar un
250 gr margarin
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
300 gr beyaz peynir
Bir demet maydanoz

Yapılışı:



Sıvıyağ,yoğurt,yumurtanın akı ve margarini karıştırın.Kabartrma tozu,aldığı kadar un ve yaşmayayı ekleyin iyice yoğurun ve dinlendirin.İnce kıyılmış maydanoz ile peyniri karıştırın.Hamurdan 8 adet beze kopartın merdane ile açın kenarlarını bıçak ile kesip düzeltin ortalarına peynirli harçtan koyun.Hamurların kenarlarını elinizle pide şekli verecek biçimde kapatın.Üzerine yumurta sarısı sürün yağlanmış fırın tepsisine koyup yarım saat bekletin.200dk fırında 25 dk pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...