22 Mayıs 2013 Çarşamba

EKŞİLİ MERCİMEK ÇORBASI


Malzemeler:

4 çorba kaşığı tereyağı
1 tane büyük boy soğan
1 tatlı kaşığı tepeleme biber salçası
1 tatlı kaşığı tepeleme domates salçası
5 su bardağı su
Kekik
Pulbiber
Karabiber
1 su bardağı kırmızı mercimek 
2 çorba kaşığı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı haşlanmış buğday
Yarım limon suyu
Tuz
1 tane küçük patlıcan
1 çorba kaşığı tere yağ



Yapılışı:


Yemeklik doğradığınız soğanı tereyağın da pembeleştirin.Üzerine domates ve biber salçalarını ekletip karıştırın.Su, tuz ve baharatları ilave edin.Kaynamaya başlayınca kırmızı mercimeği ekleyin.Mercimeğin pişmesine yakın,haşlanmış nohut ve buğday ilave edin 5-10 dk birlikte pişirin.Ocaktan almadan önce limon suyu ve tuzu ekleyin.Patlıcanı küp küp doğrayıp tuzlu suda acısını alın.Kurulayıp eritilmiş tereyağın da kızartın kaselere aldığınız çorbaların üzerine ekleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...