22 Mayıs 2013 Çarşamba

SÜTLÜ KEŞKEK ÇORBASI


Malzemeler:

6 su bardağı et suyu
2 su bardağı süt
1 su bardağı aşurelik buğday
250 gr dana nuar
1 tane soğan 
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı pulbiber
Tuz



Yapılışı:

Et suyu,2 su bardağı süt,et ve 1 su bardağı aşurelik buğdayı birlikte pişirin.Buğday ve eti sudan alıp,eti lif şeklinde didikleyin.Buğdayı mikserde püre haline getirin diğer taraftan bir tencere içerisinde tereyağ,soğan,salça,tuz,pulbiber,et,püre yapılmış buğday ve diğer tarafa ayırdığınız su ile birlikte 10 dk kaynatıp altını kapatınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...