Besinler Nasıl Pişirilmeli

Sebzeler

Sebzeler gün geçtikçe degerlerini çabuk kaybettiğinden çabuk tüketilmeli.Yeşil kalmasını istiyorsanıoz pişrirken tencerenin kapağını yarım bırakın.Degerlerini kaybetmemesini istiyorsanız buharda pişririn.Çok su kullanmayın pişirirken 3 te 1  dışarda kalsın

Et

Eti pişirmeden önce tavayı veya ızgarayı ısıtın
Pİşirmeden önce oda sıcaklagında olmasına dikkat edin
Daha lezzetli olması için terbiye edebilirsiniz.
Etli yemekler yağ koymadan da pişebilir


Tavuk

Tavuğu aldıktan sonra en az bir gun buzdolabında bekletin.
Tavugu keserken kesme tahtasının plastık veya mermer olmasına dıkkat edin.
Tavuk çözündükten sonra tekrar dondurmayın bozulur denedim biliyorum

Balık

Beyaz etin sindirimi daha kolaydır.
Mevsiminde tüketin afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...