4 Nisan 2013 Perşembe

NEVZİNE


Malzemeler:

250 gr margarin
3 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 kabartma tozu
3.5 su bardağı un

İç malzemesi içi:

2 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı toz tarçın

Şurubu için:

1 su bardağı su
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı pekmez

Yapılışı:

Şurubu hazırlamak için,pekmez su ve toz şekeri küçük bir tencereye koyup karıştırarak kaynatın.Ocağın altını kısıp 5 dk. daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarin,tahin,yoğurt ve yumurtayı derin bir yoğurma kabına koyun.Kabartma tozunu serpip unu da azar azar  ilave ederek yoğurmaya başlayın.hamuru toplayıp bir kenarda bekletin.İç malzemesini hazırlamak için,ceviz içi ve tarçını derin bir kaba aktarın karıştırın.En az 20-25 cm çapındaki borcamı iyice yağlayın.Hamuru  ikiye bölüp parçalardan ister merdaneyle açarak,ister elinizde bastırarak kalıba yayın.Üzerine hazırladığınız cevizli içi yayın.Diğer hamuru da kalıp büyüklüğüne getirip üzerine kapatın.Üstteki hamurun uçlarını alttaki ile birleştirmeye çalışın.Nevziyi dilimleyip 5dk. önceden ısıtıp 180 derecede pişirin 35 dk. fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şurubu gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...