14 Nisan 2013 Pazar

ARPACIK SOĞANLI TAVUK YAHNİSİ

Malzemeler:

3 tane tavuğun göğüsü
Yarım kilo arpacık soğan
tuz
kara biber
kırmızı biber
sıvı yağ




Yapılışı:

Arpacık soğanların kabuklarını soyup yıkayın.Bir tencerenin içine arpacık soğanları koyup kavurun kavurduktan sonra kuşbaşı doğranmış tavuk göğüsü etini ekleyin hep birlikte kavurun tencerenin altını kısıp kavrulmasını bekleyin ara sıra karıştırın kuşbaşı tavuk eti suyunu saldığı ve bittiği nokta  da zaten arpacık soğanlar da kavrulmuş ve yumuşamış olacaktır.Tuzunu ve karabiberini atıp çok az sıcak su koyarak tencerenin kapağını kapatarak kaynamaya bırakın pişince de altını kapatın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...