6 Nisan 2013 Cumartesi

FIRINDA PATLICAN KEBABI

Malzemeler:

6 tane buyuk patlıcan
500 gr kıyma
3 tane soğan
Yarım çay bardağı kısırlık bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane yumurta
3 tane domates
3 tane çarliston biber

Köfte harcı için:


Bir kabın içerisine kıyma,kısırlık bulguru,yumurta rendelenmiş soğanı karabiber ve tuzu da  atıp kıvama gelinceye kadar yoğuruyoruz.

Yapılışı:

Patlıcanları eşit bir şekilde keserek  yuvarlak doğrayın.Bir kabın içerisinde tuzlu suyla patlıcanları 10 dk bekletin ve süzün.Patlıcanları süzdükten sonra yağla ovalayın.
Köftemizi patlıcanların kalınlığında yuvarlak şekilde tepsinize dizin.Bir patlıcan bir köfte şeklinde,Tepsi dolduktan sonra üzerine domatesleri rendeliyoruz üzerine yediriyoruz(İsterseniz domatesleri dilimli biçimde de koyabilirsiniz .Biberleri yerleştiriyoruz.En son olarak üzerini alüminyum folyo ile kapatıyoruz.180 derece fırında 35-45 dk arası pişiriyoruz.






1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...