6 Aralık 2013 Cuma

KREPLİ KANEPE

Malzemeler:






1 su bardağı süt
2 yumurta
2.5 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Üzeri için taze kaşar, yeşil zeytin,siyah zeytin,domates,biber.




Yapılışı:


Bir kabın içerisine süt,yumurta,un,şeker,tuz katıp güzelce çırpıyoruz çırpma teli veya blandırla pütürlük olmayacak şekilde çırpıyoruz.Yanmaz tavanın içerisine çok az yağ döküp tavanın iyice yağlanmasını sağlıyoruz ve daha sonra o yağı küçük bir tabağın içerisine döküyoruz ve karışımı kepçe yardımı ile tavaya döküyoruz güzelce tavada gezdiriyoruz ve pişmesini sağlıyoruz bu arada ocağın altı kısık olması gerekir yoksa yapışır ve yanar.Krepi her pişirme işleminden sonra tavaya yağlayıp tabağa geri döküyoruz.Krepler piştikten sonra rulo yapıp iki parmak kalınlığında kesin ve üzerine kaşar ve zeytinleri kürdan yardımı ile süsleyerek Afiyetle yiyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...