5 Aralık 2013 Perşembe

HAMUR KIZARTMASI

Malzemeler:


Yarım kg un
1 çorba kaşığı kuru veya yaş maya
Tuz
Aldığı kadar su
Sıvı yağ







Yapılışı:

Hamur yoğuracanız kabın içerisine unu,tuzu,mayayı yavaşça su dökerek yoğurun hamur kıvamına gelene kadar yoğurma işlemi bittikten sonra hamurun kabarmasını bekleyin kabarınca tezgahın üzerine yağ sürün hamurdan küçük bezeler alarak elinizle yada su bardağıyla kesin ve bir taraftan da tavada yağı koyup kızgınlaştırın ve yaptığımız hamuru içerisine atın ve pişirin.Pişirdikten sonra bir tabağın altına kağıt havlu serin yağını çekmesi için daha sonra da Afiyet ile yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...