16 Temmuz 2013 Salı

Damla Sakızlı Sütlü İrmik Tatlısı

Malzemeler:


4 su bardağı süt
9'ar çorba kaşığı tozşeker ve irmik
2 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı damla sakızı
Süslemek için: bitter çikolata (isteğe göre)
çok az zeytinyağı


Yapılışı:


Sütü  tencereye alın şeker,margarin ve irmiği ekleyin.Kaynamaya kadar karıştırın.Kaynayıp iyice  koyulaşınca,dövülmüş damla sakızını içine atın ve vanilyayı da ekleyip ocağın altını kapatın su ile ıslatılmış 20 cm çapındaki  bir cam tepsiye tatlıyı dökün.Soğumaya bırakın.Daha sonra tepsinin ağzını ağzını aliminyum
folyo ile kapatıp buzdolabında 5-6 saat bekletin.Dilimleyip,dilerseniz üzerine çikolata sos gezdirerek servis yapın.


çikolata sosun yapılışı:

çikolatayı  parçalara ayırıp küçük bir kaba koyun ve su dolu bir tencereye yerleştirin benmeri usulü erittiğiniz çikolataya zeytinyağı ilave edip servis yapın.
                                                                   
                                                        afiyet olsun
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...