19 Temmuz 2013 Cuma

Dukan Diyeti için Cheese Cake Tarifi

Merhabalar,

Oruç tuttuğumuz şu Ramazan günlerinde size faydalı olacağını düşündüğüm bir yazı paylaşacağım. Yazımız Ramazanda Susuzluğu giderme yollarıdır. Bu yazımız ile ramazan aylarında oruç tutarken susuzluğunuzu bir nebze daha rahatlatmanın, doğru sıvı içmenin yollarını anlatacağım. İçtiğiniz her sıvı sizi aynı derecede rahatlatmaz. Size çok basit bir örnek vereceğim çok sıcak bir yaz gününde soğuk bir kola mı isterseniz soğuk bir su mu genelde insanlar ilk olarak su isterler ve su ilk yudumda insanı gerçekten serinletir ancak bu geçici bir durumdur. Zira içtiğiniz aslında soğutulmuş şekerli sudur. Ve Kola içtikten belli bir süre sonra yeniden susarsınız. Bu anlamda sahurda
içeceğiniz doğru içecek sizi uzun süre rahatlatabilir.

Peki sahurda ne içmek gerekir ?

Buzlu Çay:



Bizim ağız tadımıza pek uygun gibi durmasa da aslında tadı oldukça güzeldir ve çok ferahlatır. Peki evimizde buzlu çay nasıl yapılır.

Önce normal olarak demlikte çay demleyeceksiniz. Bu süzdükten sonra bir sürahi içine koyuyoruz. Daha sonra üstüne 1 litre kadar soğuk su ekliyoruz ve içine buz ve limon dilimi ekliyoruz. Bu buzlu çayın içine normalde şeker de katılır ancak ramazandan dolayı susatmasın diye biz eklemiyoruz. Bir miktar nane de ekleyip bunu sahurda içerseniz bütün gün hiç susamadığınızı ya da çok az susaMerhabalar,

Bugün size dukan diyeti için rejim tatlısı olan cheese cake tarifi vereceğim. Hepimiz diyet yaparken bir şekilde tatlı krizine gireriz. Bu zamanlarda aklımız fikrimiz tatlı olur hatta yemezsek kendimizi halsiz ve yorgun hissederiz hatta diyeti bırakmayı düşünürüz. İşte bu durumlarda kullanabileceğiniz tatlılar var bunlardan biride dukan diyeti için hazırlanmış dukan diyeti için cheese kek tatlısıdır.

Kek İçin :

4 adet yumurta

1 su bardağı kadar Toz Tatlandırıcı

4 damla kadar vanilya aroması yada yarım paket toz vanilya

1 paket kabartma tozu

1 kilo kadar süzme yoğurt

6 yemek kaşığı kadar irmik

Birkaç damla limon suyu



SOS :

8 adet kadar çilek rondo ile jöle kıvamına getirilecek

2 yemek kaşığı kadar toz tatlandırıcı

1 çay bardağı kadar çeşme suyu

1 tatlı kaşığı kadar nişasta

YAPILIŞI:

Yumurtaları şeker ile köpük köpük olana kadar çırpın ve içine vanilya, tereyağı, irmik, yoğurt ve limonu ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu oluşan hamuru herhangi bir kalıba dökerek 170 derece fırında 1 saat kadar pişirin. Sonra fırından çıkartılan kek soğumaya bırakılır.

Sos: Jöle kıvamına getirdiğimiz çilekleri 1 çay bardağı su ve nişasta ile ocakta pişirilir.  Bu sos ılık hale geldiği zaman az önceki kekimizin üstüne dökülür ve 1 gece buzdolabında bekletilir. Ertesi gün servis edilir. Afiyet olsun.dığınızı fark edeceksiniz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...