19 Temmuz 2013 Cuma

İncirli Muhallebi Tatlısı

Malzemeler:

Kek için
3 yumurta
 1 su bardağı şeker
 7 incir
 2 elma
 1 su bardağı ceviz
 1 su bardağı un
 1 kabartma tozu
 Azar azar zencefil ve tarçın

Keki ıslatmak için

 1 su bardağı kahveli süt

Muhallebisi için
 1 litre süt
 2 yemek kaşığı nişasta
 3 yemek kaşığı un
 1 su bardağı şeker

 Damla sakızı

Kekin yapılışı
Yumurtayla şekeri çırpıyruz
incirleri haşlayıp küçük küçük doğruyoruz
Elmaları rendeliyoruz
Cevizi küçültüm ekliyoruz
Unu ve kabatma tozunu katıyoruz
Zencefil ve tarcın ekiyor karıştırıp uzun büyük borcamda orta hararetli fırında pişiriyoruz.
Piştikten sonra kekimizi 1 bardak kahveli sütle ıslatıyoruz ve dinlenmesi için kenara alıyoruz.

Muhallebi yapılışı
Tenceremize nişasta un ve şekeri koyuyoruz
üzerine sütü azar azar ilave edip karıştırıyoruz topakları eritince ocağa alıp muhallebi yapıyoruz
soğuyana kadar çırpıyor kekimizin üzerine döküyoruz…
Sonuç ortada:)Afiyet olsun
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...