23 Temmuz 2013 Salı

Evde Simit

Fırınlarda pişenler kadar olmasa da ona benzer gevrek bir şekilde oldu diyebiliriz değişiklik arayanlar için bire bir.Afiyet olsun..





Evde simit yapımı tarifi malzemeler:

1 kilo un
1 tatlı kaşığı toz şeker
10 gr. yaş maya ya da 3,5 gr instand maya (2 tatlı kasığı)
15 gr. tuz ya da 3 tatlı kaşığı
Su

Üzeri için
1 bardak su
1 bardak üzüm pekmezi ya da akçaağaç şurubu
Bol susam (kavrulmuş)



Evde simit yapımı tarifi hazırlanışı:





  1. Unu, tuzu, şekeri ve toz mayayı hamuru yoğuracağınız geniş bir kaba alın.
  2. Azar azar su ilavesi ederek kulak memesinden daha sert bir hamur elde edin.
  3. Hamuru en az 15 dakika yoğurun.
  4. Hamurunuzun üstünü streç folyo ile kapatın, hacmi iki katına çıkana kadar mayalansın.
  5. Etrafını battaniye ile kapatıp sıcak bir ortam sağlarsanız daha kısa sürede mayalanır.
  6. Yaş maya kullanacaklar, mayayı 1 çay kaşığı şekerle biraz suyun içinde bekleterek kabarmasını sağlayıp una ilave edebilir.
  7. Mayalanmış hamurdan bezeler alıp uzun uzun çubuklar yapın.
  8. Ucunu birleştirin, bunu yaparken iki uç birbiriyle kaynaşsın yoksa açılma olur.
  9. Hamur elastik olduğu için halkaları elinizle çevire çevire rahatça büyütün.
  10. Siz diğerlerini hazırlarken bitirmiş olduğunuz hamur halkaları tezgahta biraz daha mayalansın.
  11. Bu esnada geniş bir tencerede su ve pekmezi kaynatın.
  12. Pekmez ve suyun ölçüleri bire bir olmalı ama isteyen yarım ölçü pekmez de kullanabilir.
  13. Sıcak pekmezli suya simit halkalarını tek tek koyun gerekirse çevirin.
  14. Fazla bekletmeden alın ve suyunu süzün, süzgeç kepçe kullanırsanız kolay olur.
  15. Susama bulayın.
  16. Tepsiye dizin ve 230 derecede üstleri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...