21 Temmuz 2013 Pazar

Çilekli Muhallebi

Malzemeler:


Yarım kg çilek
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
15 gram toz jelatin (bitkisel)


Muhallebi için:
İki buçuk su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı tozşeker

1 çay kaşığı vanilya
1 adet yumurta


Yapılışı:


çilekleri küçük doğradıktan sonra bir kaba alın.Şeker suyu ekleyip yarım saat bekletin.Bir süre sonunda jelatinini ilave edin.Kısık ateşte kaynayana dek pişirin.Küçük kalıpların dibine çilekli karışımı paylaştırın. Dolapta,2-3 saat dinlendirin. Muhallebiyi hazırlamak için tüm  muhallebi  malzemesini malzemesini derin bir kaba alın.İyice karıştırdıktan sonra ocağa yerleştirin.Malzemeler muhallebi kıvamını alana dek karıştırarak pişirin.Piştiğinde ocaktan alarak çilek jölesini  üzerine paylaştırın.Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra ters çevirerek servis yapın.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...