15 Temmuz 2013 Pazartesi

Pratik Tramisu

BU tarifde tiramusu yapını kısaca analatacagım anavatanı italya oldugu bu tatlının türkiyedeki bilien geçmişi bildiğm kadarıyla fazla degil bir ara mc donalds ta yemiştim on sene önce hoşuma gitmişti neyse yapılışına geçelim.



Malzemeler


2 katlı pasta tabanı
1 çay bardağı lık su
1 çay bardağı kahve likörü
2  yemek kaşığı granül kahve
2 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebi için:


3 su bardağı  süt
1 yumurta 3 kahve fincanı un
1 paket vanilya
3 kahve fincanı toz şeker
1 paket labne peyniri


Yapılışı:


labne  peynirinin suyunu süzün.
Muhallebi  için labne hariç tüm malzemeyi sürekli karıştırın.

Muhallebi  sıcakken içerisine peyniri ilave edin.Ve 10 dakika daha çırparak soğutun
ılık su,kahve  likörü ,granül kahve ve toz şekeri karıştırın ve ikiye ayırdığınız pasta tabağının
iki katınıda  bu karışımla ıslatın.
Hazırladığınız muhallebinin yarısını  kekin ortasına yayın ve diğer keki üzerine kapatın.Kalan muhallebinin tamamına üzerine ve etrafına yayın. Servis etmeden önce mümkünse 1 gece yada en az 4-5 saat buzdolabında bekletin üzerine kakao serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...