13 Temmuz 2013 Cumartesi

Ev Yapımı Yoğurt

Evde bir kez yaptıktan sonra vede tadını alışınca bir daha bakkaldan almazsınız ama sütü alırsınız o ayrı.:)

Malzemeler  6 kişilik

2kg günlük veya doğal süt (uzun ömürlü olmamalı)
1,5 yemek kaşığı yoğurt (ev yapımı)

  1. Yoğurdu doğal sütle mayalayacaksınız
  2. Öncelikle bir tencereye koyup bir kaç tam kaynatın
  3. Ardından ister günlük ister dogal süt olsun ısıtmaya başlayın
  4. 5- dk sonra sıcaklığını termometreyle kontrol edin.(termometre yoksa serçe parmağınızla konntrol edin yanmıyorsa olmuş demektir)
  5. Termometreyle 43-44 dereceyi gördükten sonra sütten bir kaşık alıp tabağa koyun
  6. Üzerinide mayalı yoğurtla karıştırın
  7. Asla soğuk maya kullanmayın
  8. Sütü varsa toprak güvece aktarın
  9. Sütle karıştırdınız yourt mayasını kenarından dökerek tahta kaşıkla karıştırın 
  10. Tencerenın kapagını kapatıp battanıyele arıp sarmlayın
  11. Yourtu ekşi seviyorsanız 6-7 saat tatlı sevıyorsanız 3-4 saat battanıyeyı kaldırın buızdolabına koyun
  12. Yogurt buzdolabındada mayalanacak
  13. Aklınızda bulunsun tahta kaşıkla alın yoksa yogurt sulanır




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...