19 Temmuz 2013 Cuma

Patatesli Köfte

İşte patatesli köftenin tarifi, malzemeleri ve hazırlanışı...
Değişik bir tarif yapmak istiyorsanız tam sizlik bir tarif yapın ve kendinizi geliştirin.


Patatesli köfte

8 kişilik
1 paket hazır köfte harcı
Yarım kilo kıyma
2,5 su bardağı su
4 patates
2 domates

3 sivri biber
Yarım demet maydanoz

3 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kimyon

Yapılışı: 

Bir paket hazır köfte harcını kıyma ve yarım su bardağı suyla karıştırıp yoğurun. Köfteden parçalar koparıp, oval köfteler yapın. Patateslerin kabuğunu soyup, halka halka doğrayın. Domatesleri kabuklarını soymadan dilim dilim kesin. Bir tencereye köfte ve patatesleri, domates dilimlerini, iri doğranmış sivri biberleri, sarımsakları sırayla dizin, kıyılmış maydanozu ekleyin. Üzerine tuz, karabiber ve kimyon serpin, 2 su bardağı suyu ilave edin. Ocakta 25 dakika pişirin. İsterseniz fırında da pişirebilirsiniz. İftara güzel bir sunum oluyor bence.

Üzümlü çıtır milföyler

5 kişilik
5 yaprak milföy hamuru
1 yumurtanın sarısı
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı su
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
Taze nane yaprakları
Yapılışı: Milföy hamurlarını yağlı kâğıt serili tepsiye yerleştirin, beş dakika çözülmesini bekleyin. Sonrasında hamurların üzerine yumurta sarısını sürüp, üzerleri kızarana dek fırında 15 dakika pişirin. Bu arada kremşantiyi sütle karıştırın. Bir tavada toz şeker, su ve bir iki damla limon suyunu şerbet olacak şekilde pişirin. Tavayı ocaktan indirip, içine üzüm tanelerini ekleyin ve bu şekilde 2 dakika bekletin. Pişen milföy hamurlarının ortasını, fazla derin olmayacak şekilde bıçakla yarın. Ortalarına kremşantiyi pay ederek sıkın. Üzerlerine şerbetli üzümleri döküp, nane yapraklarıyla süsleyin.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...