9 Temmuz 2013 Salı

Börülce Piyazı

Malzemeler

1 su bardağı kuru börülce
Yarım limon
Yarım demet taze soğan
4 adet taze soğan
1 demet maydanoz
Tuz
1 Çay bardağı zeytinyağı


Yapılışı

Börülceyi bir gece önceden suda bekletin.Yıkayıp su dolu bir tencereye alın.içine yarım limon atıp pişmeye bırakın.
Yumuşayınca ocaktan alıp süzün ve soğuk suya koyun 2-3 dakika süzün ve servis tabağına alın soğan biber ve maydanozu ince kıyın ve börülceyi ekleyip karıştırın. Zeytin yağını üzerinde gezdirin tuz ekleyip servis yapın.Arzunuza göre limon ilavesi edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...