15 Temmuz 2013 Pazartesi

Balkan Çorbası

Malzemeler:


200 gram biftek
5 adet mantar
Yarım su bardağı sıvıyağ
Bir buçuk çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz


Üzeri için:

1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber


Yapılışı;

Bifteği jülyen doğrayıp 3 su bardağı su ile tencerede haşlayın.İnce doğranmış mantarları da ekleyin Ayrı bir tencereye yağı alıp unu ekleyin.Ayrı bir tencereye yağı alıp unu ekleyin.Un pembeleşene kadar kavurun.Üzerine 1 su bardağı su ekleyip karıştırın.Sütü ekledikten sonra et ve mantarları  haşlama suyuyla ilave edin. Tuz serpin karıştırarak kaynatın.Üzeri için tereyağını eritip pulbiberi yakın.Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.                  
                                                                 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...