23 Temmuz 2013 Salı

Viyana Usulü Tırtıl Kurabiye

Tadı kurabiye gibi ağızda dagılması un kurabiyesi gibi ortama renk katan görüntüsyle yapmaya değer

Malzemeler

190 gr. yumuşak tereyağ
75 gr. pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilin
1 yumurta beyazı
225 gr. un.
1 çimdik tuz

Yapılışı

Tereyağ,pudra şekeri,tuz ve vanilyayı krema kıvamı alıncaya kadar çırpın.
Yumurta beyazını ekleyip çırpmaya devam edin azar azar unu da ekleyin.
Fırını 180 derecede ısıtın.
Hamuru sıkma torbasına alın ve tırtıklı kalın uç takın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye “W” şeklinde iki cm. aralıklarla kurabiyleri sıkın.
12-15 dk. renk alıncaya kadar pişirin.
Oda sıcaklığında dinlendirin üzerine pudra şekeri serpip kahvelerinizin yanında ikram edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...