15 Temmuz 2013 Pazartesi

Düğün Çorbası

Malzemeler:


750 gram koyun gerdan eti
1 adet soğan
1 adet orta boy havuç
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
tuz

terbiyesi için: 1 adet yumurta
yarım limon suyu
1 su bardağı soğuk su


Sos için: 4 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı pulbiber



Yapılışı:


tencereye eti suyu havucu ve soğanı koyup kaynatın.Ve biriken köpükleri kaşıkla alıp atın.
Köpükler bitince  tencerenin kapağını kapatıp,yaklaşık 20 dakika (et yumuşayıncaya kadar ) pişirin.Et pişince , süzgeçten geçirip minik didikleyin diğer  taraftan unu yağda  hafifçe pembeleştirin. Tenceredeki et suyunu ve tuzu ekleyip hızlıca karıştırın. Kaynayınca etide ekleyip,5 dakika daha pişirin.En son bir adet yumurta ve yarım limonun suyunu iyice çırpın. bir su bardağı soğuk su ile karıştırın kaynayan çorbaya yavaş yavaş ekleyip karıştırın .Çorbayı kaselere paylaştırdıktan sonra tereyağında kavrulmuş pulbiberi üzerine gezdirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...