16 Temmuz 2013 Salı

Şeftali Soslu Sütlaç

Malzemeler
1.5 su  bardağı pirinç
3 su bardağı süt
1/3 su bardağı bal
1 çay kaşığı vanilya
1 çorba kaşığı margarin
1 tutam tuz


Şeftali Sosu İçin :3-4 adet şeftali
1/3 su bardağı esmerşeker
2 çay kaşığı  mısır nişastası
yarım çay kaşığı tarçın
bir tutam tuz 1 çorba kaşığı margarin
6 çorba kaşığı kavrulmuş ve kıyılmış badem




Yapılışı:


Pirinci haşlayın süzdükten sonra üzerine süt,bal ve tuzu ilave edin. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ekleyip karıştırın.kuplara boşaltıp buzdolabına koyun. Şeftali sos için,şeftalileri soyup dilimleyin ve bir kaba alın.Üzerine esmerşekeri serpip yarım saat bekletin mısır nişastası,tarçınve tuzu bir tencereye alın.Üzerine şeftalileri saldığı suyla birlikte ekleyip ocağa oturtun. Kısık ateşte 2-3 dakika kaynatın.Ateşten alıp margarini ekleyin.Soğutup kuplara aldığınız sütlaçların üzerine pay edin bademle süsleyerek servis yapın
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...