8 Temmuz 2013 Pazartesi

Portakallı Esmer Bulgur Salatası

Malzemeler

1 su bardağı esmer bulgur
5 adet büyük boy portakal
2 adet tatlı kaşığı sirke
1 çorba kaşığı hardal
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
3 dal taze soğan
4 çorba kaşığı kıyılmış nane
Tuz  ve taze çekilmiş kara biber

Süsleme içinde 6 dal nane


Yapılışı

Esmer bulgura tuz ekleyerek sıcak suda diri kalacak şekilde haşlayın diger yanda portakalların üzerine 2 santim kalacak şekilde kapak çıkartın daha sonra içlerini kaşık yardımıyla boşaltın hazırladıgınız portakalların kuruması için agız tarafları altta gelecek şekilde altta dizin portakal içlerini yarısını
irice dograyın diger yarıya da süzgeci alarak yarım su bardagı portakal suyu çıkarttın derin bir salata kasesine portakal suyu , sirke, hardal ve zeytinyağını alarak çatalla çırpın tuzla ve karabiberi ekleyerek harmanlayın haşladıgınız bulguru portaklanın rendelenmiş kabuğunu  irice dogradıgınız portakal içlerini ince doğradıgınız sogan ve naneyi ilave ederek iyice karıştırın karışımı içini boşaltığınız portakalların içine doldurun.doldurun taze nane yapraklarını süsleyerek servis yapın



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...