24 Temmuz 2013 Çarşamba

Pudingli tatlı

Malzemeler:


1 su bardağı vişne suyu
3 çorba kaşığı mısır nişastası
3 çorba kaşığı tozşeker
bir buçuk çorba kaşığı oralet
iki buçuk su bardağı su
1 paket kakaolu pudig
1 paket vanilyalı puding


Yapılışı:

öncelikle vişne suyunu 1 çorba kaşığı mısır  nişastası ve 1 çorba kaşığı tozşeker ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına kadar pişirin.buz kalıplarına paylaştırın ve dondurun.Diğer tarafta bir tencereye 2 çorba kaşığı nişastası,2 çorba kaşığı tozşeker ve bir buçuk çorba kaşığı oraleti alın.Suyu azar azar ilave  ederek nişasta ve oraleti ezin.ocağın altını yakın.Ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Pişirdiğiniz kupları 3'er çorba kaşığı paylaştırın ve buzdolabında soğutun.Kakaolu ve vanilyalı pudingi üzerlerindeki tarife göre ayrı ayrı pişirin. Oraleti muhallebinin üzerine önce kakaolu pudingden sonrada vanilyalı pudingden eşit şekilde paylaştırın. pudingli tatlıları buzdolabında 2-3 saat soğutun. En üste doldurulmuş vişneli buz kalıplarından  koyun ve soğuk olarak servis yapın.

1 yorum:

  1. Şunları annemede öğretin bi yaş pasta yapmasını biliyo oda ya kabarmıyo yada altı yanıyo... :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...