
Muhallebi için:
su bardağı süt
çorba kaşığı un
çorba kaşığı nişasta
3-4 parça damla sakızı
1 çorba kaşığı gülsuyu
2 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı margarin
Böğürtlen Jölesi için:
1 su bardağı böğürtlen
1 su bardağı su
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı nişasta+3 çorba
kaşığı su
Yapılışı:
Muhallebiyi hazırlamak için süt,un,nişasta,damla sakızı,gülsuyu ve tozşekeri tencereye alıp karıştırarak pişirin. Margarini'de ekleyerek iyice çırpın.Daha sonra ıslak cam bir kaba boşaltın.Başka bir tencerede böğürtlen
jölesi için böğürtlen,su,ve tozşekeri karıştırın.Nişastayı 3 çorba kaşığı su ile açarak karışıma ekleyin. Bir taşım kaynatıp soğumaya bırakın. Soğuyan jöleyi muhallebinin üzerine dökün soğuk olarak servis yapın.