19 Temmuz 2013 Cuma

Ramazanda Susuzluğu Giderme Yolları İçecekler

Merhabalar,

Oruç tuttuğumuz şu Ramazan günlerinde size faydalı olacağını düşündüğüm bir yazı paylaşacağım. Yazımız Ramazanda Susuzluğu giderme yollarıdır. Bu yazımız ile ramazan aylarında oruç tutarken susuzluğunuzu bir nebze daha rahatlatmanın, doğru sıvı içmenin yollarını anlatacağım. İçtiğiniz her sıvı sizi aynı derecede rahatlatmaz. Size çok basit bir örnek vereceğim çok sıcak bir yaz gününde soğuk bir kola mı isterseniz soğuk bir su mu genelde insanlar ilk olarak su isterler ve su ilk yudumda insanı gerçekten serinletir ancak bu geçici bir durumdur. Zira içtiğiniz aslında soğutulmuş şekerli sudur. Ve Kola içtikten belli bir süre sonra yeniden susarsınız. Bu anlamda sahurda
içeceğiniz doğru içecek sizi uzun süre rahatlatabilir.

Peki sahurda ne içmek gerekir ?

Buzlu Çay:



Bizim ağız tadımıza pek uygun gibi durmasa da aslında tadı oldukça güzeldir ve çok ferahlatır. Peki evimizde buzlu çay nasıl yapılır.

Önce normal olarak demlikte çay demleyeceksiniz. Bu süzdükten sonra bir sürahi içine koyuyoruz. Daha sonra üstüne 1 litre kadar soğuk su ekliyoruz ve içine buz ve limon dilimi ekliyoruz. Bu buzlu çayın içine normalde şeker de katılır ancak ramazandan dolayı susatmasın diye biz eklemiyoruz. Bir miktar nane de ekleyip bunu sahurda içerseniz bütün gün hiç susamadığınızı ya da çok az susadığınızı fark edeceksiniz.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...