4 Nisan 2013 Perşembe

PORTAKALLI KÖYCEĞİZ KEKİ


Malzemeler:


4 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı portakal suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi 
yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
2 kahve fincanı buğday nişastası
4 kahve fincanı un 
1 paket kabartma tozu



Yapılışı:

Kek için derin bir kabın içinde yumurta ile şekeri koyun mikserle 2-3 dk köpük olup beyazlaşıncaya kadar çırpın.Portakal kabuğu rendesi,portakal suyu,sıvı yağ,ceviz içi,nişasta,un ve kabartma tozunu katıp mikserle 2-3 dk malzemeler karışıncaya kadar çırpın.Kek hamurunu kalıba dökün.170 derece ısıtılmış fırında 40-45 dk pişirip çıkartın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...