13 Nisan 2013 Cumartesi

İRMİK HELVASI

Malzemeler:

1,5 su bardağı irmik
100 gr tere yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı+2 çorba kaşığı şeker
1 avuç dolmalık fıstık
1 paket vanilya




Yapılışı:

İrmiği yağ ve fıstığı bir tencereye koyun en kısık ateşte 40-45 dk kavurun hem fıstıkların hemde irmiğin rengi değişene kadar karıştırın.Başka bir kap da 1 su bardağı şekeri ve vanilyayı soğuk süt soğuk su karışımına ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.İrmiğin kavrulması bitince bu karışımı irmiğin üzerine dökün kaynayınca ya kadar karıştırın göbek atmaya başlatınca kapağını kapatıp suyunu iyice çekmesi için  biraz ocakta bırakın.Suyunu çekince ocağın altını kapatıp üzerine 2 çorba kaşığı şekeri serpin karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...