4 Nisan 2013 Perşembe

LEMİS

Malzemeler:

4 su bardağı un
1.5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz



İç harcı için:

1 kg ıspanak
3 yemek kaşığı tereyağı
3 baş soğan
1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber



Yapılışı:

Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın.Üzerine tuz eklenir ve su azar azar ilave edilerek yoğurulur.Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler elde edilir ve üzeri nemli bezle örtülüp 30 dk dinlendirilir.Diğer taraftan,incecik doğranmış ıspanak yıkanıp süzülür.Soğanlar ince ince kıyılır ve tereyağ ile kavrulur.Sararınca ıspanak ilave edip tuz ve karabiber serpilir ve 5-6 dk pişirdikten sonra soğumaya bırakılır.Dinlenen hamur bezeleri unlanmış tezgahta yemek tabağı büyüklüğünde( 25-30 santim çapında)açılır.İçlerine ıspanaklı harçtan ikişer yemek kaşığı kadar yayılıp ikiye katlanır.(D şekli verilir)Parmak uçlarıyla hafifçe kenarlarına bastırılarak kapatılır.Sac üzerinde veya teflon tavada yağsız olarak önlü arkalı pişirilir.Lemis her iki tarafına da tereyağı sürdükten sonra sıcak olarak servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...