7 Nisan 2013 Pazar

KARNIYARIK

Malzemeler:

7 adet küçük boy patlıcan
1 adet büyük soğan
150-200 gr yağsız kıyma
2 adet sivri biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Yeteri kadar maydanoz
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
1 kahve fincanı sıvı yağ



Yapılışı:

Tavaya küp küp doğranmış soğanları ve halka halka kesilmiş biberleri iki çorba kaşığı sıvı yağda kavurun.Kıymayı ilave edin suyunu çekene kadar pişirin.Piştikten sonra salça ve domatesi ilave edin.Domates piştikten sonra ocağı kapatın.Tuz,karabiber,kırmızıbiber,maydanoz ilave edip karıştırın.Patlıcanları pijama gibi soyun üst kısmına bıçakla uzunca bir çizik atın elinize kalan yağı alıp patlıcanlara bulayın.yağsız tavaya alıp kızartın.Çevire çevire ortaları ayrılana kadar kızartın.Her ikisi kızarınca fırın tepsisine yerleştirin içine kıymayı yerleştirin üzerine salçalı su dökün.Fırında pişirince üzerine 2-3 su bardağı su ilave edin eğer tencerede yaparsanız patlıcanların yarısına kadar su koyun ve üzerine halka doğramış domates ve biberleri  koyun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...