13 Nisan 2013 Cumartesi

ETLİ MANTAR SOTE

Malzemeler:

200 gr yağsız et
400 gr mantar
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
4 tane domates
5 tane sivri biber
1 çay kaşığı zeytin yağ
1 tatlı kaşığı pul biber



Yapılışı:

Etleri tavaya atıp yağsız yumuşancaya kadar tavada çevirelim mantarların saplarını kopartıp mantarların üst kısımlarını güzelce yıkayıp etin üzerine atıp sotalemeye devam edelim.Mantarları doğramadan  kullanalım daha lezzetli olsun.Sonra zeytin yağ ekleyip sotelemeye devam sırasıyla soğan,sivri biber bunlar iri doğranmalı domateslerin kabukları soyulup içine atalım sarımsak pul biber ilave edip 5dk sotaleyip ocağı kapatalım.

NOT:Tüm sebze yemeklerinde sebzelere bıçağı ne kadar az sürersek o kadar lezzetli olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...