4 Nisan 2013 Perşembe

SARI BURMA

Malzemeler:
2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardagı su
yarım çay bardagı  sıvı yag 
5 su bardagı un 
1 çay kaşıgı tuz

Hamur açmak için:
1 su bardagı nişaşta

İç harcı için:
Bir su bardagı çekilmiş ceviz
3 çorba kaşıgı toz şeker

Şerbeti için:
4 su bardagı toz şeker
5 su bardagı su
2 çay kaşıgı limon suyu

Üzeri için
250 gram tereyagı

şerbetin yapılışı:
Su ve şekeri bir tencerede kaynatın.Koyulaşması için 10 dk. kısık ateşte kaynatmaya devam edin .Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve sogumaya bırakın.

Yapılışı:

Unu hamur kabına  koyup ortasını havuz gibi açtıktan sonra yumurta,yogurt,su,yag,karbonat ve tuzu karıştırın içine azar azar un  ilave ederek kulak memesi kıvamına gelene kadar yogurun.Hamuru 10 eşit parçaya ayırıp üzerine örtün 20 dk bekletin.

İç harcı için:
cevizi ,toz şekerle karıştırın bezelerden 1 tanesinin üzerine nişasta serpin oklava ile ince bir yufka açın.Üzerine bir iki çorba kaşıgı cevizi serpin.yufkayı ortadan ikiye ayırın,yufkanın kesilmiş tarafına oklavayı yerleştirip yufkayı sararak rulo yapın.Elinizle oklavanın iki ucundan ortasına dogru toplayarak büzün sıkıştırılmış yufkayı oklavadan çıkar yaglanmış tepisiye yerleştirin.Kalan bezeleride aynı şekilde tepsiye dizin.Sarı burmaları 4 parmak uzunlugunda keserek dilimleyin.Tereyagı tavada eritip tatlının üzerine dökün,Şerbeti soguduktan sonra ilave edin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...