4 Nisan 2013 Perşembe

KETE

Malzemeler:

2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket yaş maya
2 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yağ
Alabildiği kadar un

İç harcı için:

250 gr tere yağ veya margarin
1,5 çay bardağı un

Üzeri için:

2 adet yumurta sarısı
Susam yada çörek otu


Yapılışı:

Süt,sıvı yağ,toz şeker,maya,tuz ve alabildiği kadar unu yoğurma kabına alıp karıştırın.Yoğurup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.Hamurdan eşit büyüklükte beş adet beze yapıp bezeleri 20 santim çapında açın.İç harcını hazırlamak için yağ eritip üzerine unu ekleyin.Karışımı kavurup boza kıvamına getirin.Bu karışımı açtığınız hamurların üzerine sürün.Hamurların iki tarafını üzerine katlayıp dikdörtgen hamurlar elde edin.Katladığınız kısımların üzerine de unlun karışımdan sürün ve hamurları tekrar katlayıp kare şekline getirin.20 dk kadar bekletin.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu yada susam serpiştirin.Önceden ısıtıp 180 dereceye kadar ayarladığınız fırında üzerleri kızıncaya kadar pişirin ve ılık olarak servisi sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...