13 Nisan 2013 Cumartesi

PAPAZ YAHNİSİ

Malzemeler:

1 kilo koyun eti
1 kilo arpacık soğanı
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı sirke
2 tane defne yaprağı
 Tane karabiber
Tuz





Yapılışı:

Soğanları ayıklayıp yıkadıktan sonra bir tencerede yağı,kuşbaşı doğranmış eti soğanla birlikte renkleri koyulaşıncaya kadar kavurun.Defne yaprağı ve tane karabiberi ilave edin.Ocağın altını kısıp 2 su bardağı su ekleyin 1.5 saat kadar pişirin pişmesine yakın tuzunu ekleyin ve karıştırın karıştırırken soğanların dağılmamasına dikkat edin yemek piştikten sonra üzerine sirkeyi dökün.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...