20 Nisan 2013 Cumartesi

PAZI DOLMASI

Malzemeler:

2 demet pazı
300 gr kıyma
1 tane soğan
2 tane domates
1 yemek kaşığı salça
1 kahve fincanı pirinç
2 diş sarımsak
Nane
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber

Sosu için:

1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Derin bir kapta bütün malzemeleri harmanlayıp ağzını kapatıp buz dolabına koyalım dinlenmesi için.Pazıların sapları temizlenir ve yıkanır.Bir tencereye su koyulup kaynatılır kaynayan suya pazılar teker teker atılır ve 10sn. durup çıkartılır.Daha sonra pazı yapraklarından bir kaç tane alıp tencerenin tabanına dizilir ki dibine sarmasın diye.Yumuşamış pazı yapraklarının kalın damarları kesilir bıçak yardımı ile ve pazının içine harç yerleştirilip sarılır.Bir bardak ılık suyun içine salça,tuz ve şeker eritilip dolmaların üzerine dökülür  daha sonra yağ gezdirilip bir tabak ile üzeri kapatılır 40-45 dk pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...