5 Nisan 2013 Cuma

HAŞHAŞLI ÇÖREK

Malzemeler:

yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
5 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

İç harcı için:

1 su bardağı haşhaş ezmesi
yarım su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çay kaşığı dövülmüş kafanfil
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi



Yapılışı:

Unu,hamur yoğurma kabına ekleyin.tuz serperek karıştırın.Ortasını havuz gibi açılan una ılık suyla ezdikten sonra maya ve şeker ilave edin.Sonra azar azar süt ve sıvı yağ ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.Hamurun üzerini örterek ılık ortamda 40 dk bekletin.Haşhaş ezmesi ve sıvı yağı bir kapda karıştırın.Üzerine tarçın,ceviz içi ve karanfil ilave edip karıştırın.Hamuru 2 eşit parçaya ayırın.40-50 cm çapında ve yarım cm kalınlığında açın.Üzerine haşhaşlı yağın yarısını sürün.Hamuru karşılıklı iki taraftan ortaya doğru rulo yapın.Ortadan boyuna kesip rulo dan ayırın.Her bir ruloyu iki parmak enin de kesin.Bu işlemi diğer hamur parçasında da uygulayın.Hamuru yağlanmış tepsiye dik olacak şekilde yan yana dizin.Ilık ortamda 20 dk bekletin.Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 30- 40 dk pişirdikten sonra servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...