13 Nisan 2013 Cumartesi

ERZİNCAN ÇORBASI

Malzemeler:

150 gr erişte
500 gr yoğurt
2 yumurta
6 adet su bardağı et suyu
1 adet büyük kuru soğan
1 adet büyük domates
2 adet sivri biber
4 diş sarımsak
150 gr kıyma
200 gr tereyağ
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı nane
2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
2 yemek kaşığı ince kıyılmış dere otu
1 yemek kaşığı taze  soğan



Yapılışı:

Soğanları ince ince kıyıyoruz tencereye alıp tereyağının yarısını eriterek, pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Daha sonra domates ve biberi ince ince kıyıp soğanların içine atıyoruz kavuruyoruz daha sonra salçayı da atıp kavuralım 5dk kavurduktan sonra et suyunu ilave edip kaynamasını sağlayalım.Kaynayan suya erişteleri atalım.Yoğurdu bir kasenin için de yumurtaların sarısı ile çırpalım ve kaynayan et suyuna ilave edelim.Küçük bir karıştırma kabında kıyma,karabiber,kırmızı biber, tuz ekleyip yoğuruyoruz minik misketten biraz küçük top köfteler yapıyoruz kaynayan çorbamıza ilave ediyoruz.Bu esnada da tavada tereyağının kalanını eritip,nane,kırmızı biber,dere otu,maydanoz,taze soğanı tereyağı nı ilave ederek bir sos elde ediyoruz.Çorbamız piştikten sonra üzerine sosu dökerek servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...