20 Nisan 2013 Cumartesi

KIYMALI BEYAZ LAHANA SARMASI

Malzemeler:

1 su bardağı pirinç
100 gr yağsız kıyma
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tutam maydanoz
1 tutam nane
1 tutam karabiber
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı reyhan
Tuz
1 lahananın dış ince yaprakları



Yapılışı:

Pirinçler suda ıslatılır ve yıkanır.Soğan ince ince kıyılır bir kabın içine pirinç soğan ve bağaratlar karıştırılır.Tavanın içine zeytin yağ koyulur ve hazırladığımız harç içine dökülüp kavurulur ocağın altı kapatılınca kıyma eklenir ve karıştırılır.Bir tencerede su kaynatılır kaynayan suya yapraklar atılır haşlanır ve süzgeçe konur suyu süzülsün diye tencerenin dibine yaprak serilir yanmasın diye ve dolma sarılır ve sarma işlemi bittikten sonra üzerine tabak kapanır.Üzerine 1 su bardağı kadar su ve salça ilave edilir ve üzerine dökülür kısık ateşte pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...