4 Nisan 2013 Perşembe

OTLU BÖREK

Malzemeler:

3 adet hazır yufka
2 yemek kaşıgı sıvı yag
2 adet ıspanak
Yarım bağ dere otu
Yarım bağ maydanoz
1 adet orta boy patatesin rendesi
! adet orta boy kuru soğan
1 çay kaşıgı tuz,karabiber
1 çay kaşığı kimyon,yenibahar

Ayrıca
1 su bardagı su,yarım su bardagı yağ,1 su bardağı soguk su


Hazırlanışı

İçini hazırlamak için ıspanakları yıkadıktan sonra ince ince dograyın.Patatesleri soyup rendeleyin.
Sıvı yağı geniş bir tavaya aktarıp soganı ekleyin ve 2-3 dk kadar kavurun .Patatesi ilave edip 2-3 dakika kadar kavurduktan sonra ıspanagı katın.
Dereotu,maydanozu ince ince dograyıp kattıktan sonra 2-3 dakika hafifçe kavurduktan sonra ocaktan alın.Tuz,karabiber,kimyon ve yenibaharı ekleyip sogumasını bekleyin.
Hazırladıgımız yufkaları 3 eşit parçaya bölelim.(9 adet olacak toplam sayısı)

Yufka parçalarını tezgaha serip 3-4 yemek kaşıgı ıspanaklı harcı yayarak yerleştirin.Yufkayı diger uca sararak rulo yapın.
Böreğe uygun bir borcam yada tepsiyi yağlayın,Sonra rulo yaptıgınız yufkaları tepsi yada borcamın ortasına kendi etrafında sarıp koyun.
Su ve sıvı yagı bir kasede çırpıp böregin üzerine gezdirin.10 dk böregin suyu çekmesini bekleyin.
Böregi önceden ısıtılmış olan fırına 30-35 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirip çıkarın.Çıkardıktan sonra üzerine soguk suyu döküp kapatın.Dinlenen böreği dilimleyerek servise sunun.Afiyet olsun.

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...